Chlebové rohlíčky
Co potřebujeme:
4 krajíce starého chleba (ne úplně tvrdý)
1 droždí
500 ml vody
600 g hladké mouky
3 lžíce kmínu
1-2 lžičky soli
Postup:
Krajíce starého chleba rozdrobíme, přidáme rozdrobenou kostku droždí a zalijeme vlažnou vodou. Necháme namočené 3 hodiny, případně i přes noc.
Pak směs zamícháme, přidáme mouku, kmín a sůl. Vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme 4 bochánky. Každý rozdělíme na 8 dílků. Získáme tak 32 rohlíčků, které vytvarujeme rukama (zarolujeme). Hotové rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů až zrůžoví. Hotové potřeme slanou vodou. Nejlepší jsou ještě teplé.